tisdag 6 september 2011

Snecker drog i för höga växlar

Men nu har Snecker tagit i för mycket och gått lite för långt!
Vänsterpartiet hade fått samma chans att svara på frågorna angående invandring och utbildning som alla andra partier, men tyvärr missat att göra detta.
Förlåt NT. Jag skulle inte anklagat er. Däremot kommer jag fortsätta att vara mediakritisk.
Här är Vänsterpartiets svar på NTs artikelfrågor:

Tror ni att utbildningen avgör vilken inställning man har till invandring? Varför/varför inte?Utbildning ger redskap för att analysera sin historia, samtid och framtid samt för att kunna skapa förståelse för andra kulturer, religioner och strukturer. Utbildning har betydelse för förståelse och inställning till invandring.
Vad är viktigast tror ni för inställningen till invandring?Ett öppet samhälle med små ekonomiska klyftor, låg arbetslöshet, hög utbildningsgrad och en förståelse för alla individer är olika med olika drömmar och behov.
Deltagare i studien från Storbritannien och Ryssland är mest negativa till invandrare. Svenskarna är betydligt mer positiva. Vad tror ni att det beror på?Det finns många förklaring. En anledning kan vara de stora ekonomiska skillnader som finns i de båda länderna, eftersom inkomstskillnader ökar rädsla och oförståelse mellan kulturer. Sverige har än så länge små ekonomiska skillnader vilket leder till mindre rädsla och hat mot invandrare. Det är viktigt för integrationen i Sverige att de ekonomiska skillnaderna är så små som möjligt.

1 kommentar:

  1. Det var ju väldigt, väldigt bra svar iaf. :)

    Så de´ kan bli, ibland kan även den bäste göra en miss, och det är helt ok har jag för mig. :)

    SvaraRadera