måndag 5 september 2011

NT negligerar V



Idag skriver NT i sin papperstidning om att utbildningsfrågan splittrar partierna. Det är en spännande och intressant fråga. NT skriver att samtliga partier i kommunfullmäktige är tillfrågade.


Mathias Sundin, FP, Karin Jonsson C, Mattias Stenberg MP, Fredrik Berhqvist M, Bengt Ekström KD, Lars Stjernkvist S och Markus Wiechel SD är som ni ser på bilden tillfrågade.

Vänsterpartiet är det inte.

Vänsterpartiet sitter tillsammans med S och MP i den rödgröna majoriteten i Norrköping. Vi är tillsammans ansvariga för alla beslut som tas i Norrköping. Och Vänsterpartiet är det enda partiet som inte är tillfrågade.

Det kan tyckas vara en petitess. En miss från NTs sida, något man inte ska uppröras över. Men då måste man sätta NTs och andra mediers roll i ett större sammanhang.

NT är den största morgontidningen i Norrköping. NT mer eller mindre styr den politiska agendan i Norrköping och har därför ett extra stort ansvar att inte ta för tydlig ställning och framförallt inte glömma bort ett parti.

Det är ett stort demokratiskt problem att NT väljer bort ett folkvalt parti som dessutom sitter i majoritet. Det visar på en okunskap om sin egen makt samt om vilken bild det skickar till Norrköpings invånare. Att Vänsterpartiet, vi är varken viktiga eller har speciellt stort inflytande. Det är ett hån mot den representativa demokratin. Att NT prioriterar att fråga SD är även det för mig en gåta, men säger rätt mycket om vilken politiskt inriktning NT tycker är viktigast.

NT - varför negligerar ni Vänsterpartiet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar