söndag 4 september 2011

Skolk-sms ingen bra idé

Enligt den nya gymnasiereformen som just nu etableras i Sveriges gymnasieskolor innebär en rad stora förändringar, bland annat i hur programmen utformas. Med detta sker det just nu stora förändringar i gymnasieskolorna i Norrköping.

En  annan förändring som reformen innebär är att föräldrar till omyndiga elever vid skolk ska underrättas samma dag. I Norrköping kommer denna underrättelse att ske via sms.

Som ledamot i Gymnasienämnden i Norrköping är jag inte övertygad om att det är rätt väg att gå.

Skolk kan bero på en rad olika orsaker. Skolk är ett uttryck över att någonting i elevens liv inte står rätt till. En osäker hemmasituation, skoltrötthet eller mobbning kan vara några av anledningarna. Det kan finnas en helt legitim anledning till att en elev skolkar. Visst ska föräldrar veta om deras barn skolkar i en större utsträckning, men jag ser inte vinningen med att föräldrar ska veta samma dag.

Att vara förälder innebär inte att man har samma kapacitet att hantera den situation som ett skolk-sms innebär. Skolk ska hanteras tillsamman med skolan, eleven och föräldern. Inte via ett sms.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar