måndag 24 oktober 2011

Om SD i kommunfullmäktige, Norrköping

Just nu är det budgetkommunfullmäktige i Norrköping. Det är ett väldigt långt möte där varje partis talartid är delat på hur många mandat partiet har. S (70 min) vinner med råge den fighten. SD förlorar (16 min). 
Vad som är intressant med SD är deras blandning på motionerna de lägger. Ena kommunfullmäktige är det om utsmyckning (nordisk) på offentliga platser. Gullig lull-lull motioner som ingen kan bli upprörda över.
På dagens kommunfullmäktige så är det andra bullar då de motionerar om att införa ett mångkulturellt bokslut. Ett främlingsfientlig förslag där de anser att kommunen ska redovisa intäkter och kostnader som invandringen bidrar med. Ett förslag där kommunen ekonomiskt ska särredovisa vissa personer.
Ska även pensionärer särredovisas? Kanske de som saknar ett ben? De som är för tjocka? Eller kanske för smala? Eller så ska vi kanske börja särredovisa hur mycket SDs förtroendevalda kostar Norrköpings kommun?

Uppdatering!

SD tog till ord i budgetdebatten. De valde att använda sin 12 obrukade minuter allra sist i debatten, när alla de andra partierna redan hade använt upp sina talminuter. Med andra ord, när inget annat parti kunde argumentera mot dem. 

Cornelia Dahlberg valde att i kommunfullmäktiges talarstol att tala om att hon ansåg att budgethandlingarnas mål var att hjärntvätta folk och att det var "sjuklöverns" mål att ta kontroll över Norrköpings medborgare. Om medborgarna visste var som skedde i Norrköpingspolitiken så skulle folket "inta stadshuset". Hon påstod även att det är massbestrålningen från bland annat 4G samt alla gifter i maten är bra mycket värre än vad barnfattigdomen är.

SD har själva inte lagt något eget budgetförslag. För de har de varken kapacitet eller kunskap till enligt de själva. 
På dagens kommunfullmäktigemöte så hade de motionerat om att de vill ha insynsplatser i kommunens nämnder och styrelser. Jag tror att de allra flesta nu är ännu mer övertygade om att det är en väldigt dålig ide.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar