tisdag 30 augusti 2011

SD loves byråkrati

SD är ett parti som bygger sin politik på främlingsfientlighet, rädsla, okunskap och att sno andra partiers politiska frågor. De är även ett parti som bygger sin retorik kring att de inte vill verka vara ett politiskt parti. Framför allt så är andra politiker (inte de själva, för trots att de är folkvalda så blir SDare inte politiker) är byråkratiska. Det mesta är faktiskt byråkratiskt i SDs värld. Därför är det spännande att de på eget initiativ 1) snor borgerliga partiers gamla motioner 2) som innebär att det blir mer byråkrati i kommuner.

På gårdagens kommunfullmäktige i Norrköpings kommun motionerade SD om företagslots - ett tidigare folkpartistiskt förslag sedan ett par år tillbaka. Lotsen ska utföra de uppgifter som tjänstemän i kommunen och Näringslivskontoret i kommunen redan gör. SD passade även på att motionera om ett äldreombud, återigen en arbetsuppgift som kommunen redan utför.

Två motioner som både är byråkratiska och dessutom helt ofinansierade.

Det är uppenbart att SD spelar ett spel i de kommuner där de precis har intagit kommunfullmäktige. I Norrköping utmanar de borgarna genom att dels rösta på den rödgröna majoritetens förslag och dels att sno frågor som partier som Folkpartiet och Moderaterna för ett par år sedan har motionerat om, och själva lägga den motionen. Borgarna kan då inte göra annat än att hålla med i sin egen politik. Som numera även är SDs.

Men det var väll ingen som blir direkt förvånad över att SD för en borgerlig politik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar